Wie is wie

KOEN BOESMAN is regisseur, acteur en theaterdocent en artistiek leider van TG Vagevuur. Hij studeerde aan de toneelacademie Maastricht (docent / regisseur), begeleidde een gamma aan theatercursussen (Wisper, zZmogh, Koning Kevin, Open Doek, De Markten …) en geeft les aan de Toneelacademie Maastricht. Hij regisseerde verschillende voorstellingen voor jeugdtheater, sociaal-artistieke projecten, amateurtheater en professionele gezelschappen, zoals D°eFFeKt, Cie Tartaren, TG Vagevuur, Aardvork, …

Bij TGV: De Naamlozen, De Ambassadeur, Celibaat, Marius, Menuet, Op Hoop van Zegen, Fanny & Cesar, VadermoordCEL, UB-29

JANNE DESMET ging zich na haar opleiding aan het Lemmensinstituut verder specialiseren als theatermaakster en actrice aan de toneelacademie van Maastricht. Ze speelde voorstellingen bij ‘t Arsenaal, Bronks, Laika en Het Nieuwstedelijk. Ze was ook te zien in de telenovelle LouisLouise op VTM en in Studio Tarara. Janne houdt van interactie met haar publiek en van oprechte, tragikomische theaterollen.

Bij TGV: Vadermoord

ANEMONE VALCKE raakte vooral bekend dankzij haar rollen in televisie en film. Onder andere in Aanrijding in Moskou en Offline (film) en Vriendinnen (televisie). In het theater speelde ze bij Ontroerend Goed (Wijven).

Bij TGV: CEL

SOFIE VAN DEN BOSSCHE komt uit de stal van het KASK in Gent. Ze is vast lid van het collectief Corpus Ca. en speelde al in voorstellingen van onder andere 4hoog en HetPaleis.

Bij TGV: CEL

DEBBIE CROMMELINCK versterkte de spelersploegen van De Naamlozen en CEL

Bij TGV: De Naamlozen, CEL

FRANK DIERENS is vaste waarde bij Compagnie Marius, De Kopergietery, Laika, enzovoort. In 2013 versterkte hij TG Vagevuur bij het project Vadermoord.

Bij TGV: Vadermoord, UB-29

JONAS LEEMANS is acteur en muzikant uit de stal van de kleinkunstopleiding in Antwerpen. Hij speelt bij 4Hoog, One Trick Pony, FC Bergman, enz.

BIj TGV: UB-29

IEF SPINCEMAILLE is vormgever, decorbouwer en beeldend kunstenaar.

BIJ TGV: UB-29

PETER PYPE ontdekte na omzwervingen bij de radio dat het toneel hem het meest prikkelt. Volgt op dit moment een opleiding als theatermaker aan de Toneelacademie van Maastricht, en tourt dankzij zijn eigen productiehuis de Waancel met verschillende kindervoorstellingen door Vlaanderen. Tourt door datzelfde Vlaanderen ook als reporter van Vlaanderen Vakantieland. Houdt van een aardig mondje zingen, en is hobbymatig multi-intrumentalist.

Bij TGV: Vadermoord

PETER SPAEPEN is muziektovenaar, bedenker en creatief duizendpoot. Hij bewerkte klassieke muziek voor de voorstelling Celibaat van TG Vagevuur en componeert een nieuwe hedendaags klassieke koorpartituur voor Vadermoord. Hij schreef ook al muziek voor kinderen bij Productiehuis De Waancel en onder andere voor De Roovers.

Bij TGV: CelibaatVadermoord, Vadermoord (Songbook), CEL, UB-29

ELISABETH DE LOORE is geboren op 8 mei 1987 in Gent. In 2006 vatte ze haar studies piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen aan bij Eliane Rodriguez. Daarvoor behaalde ze haar diploma aan de academie voor muziek, woord en dans te Deinze dankzij Katrijn Friant, van wie ze de liefde voor muziek heeft meegekregen. Een andere belangrijke invloed was de Vrije Rudolf Steinerschool, waar ze haar middelbare schooltijd liep. Door de grote klemtoon op kunst en creativiteit binnen de schooluren, en de vele muzikale momenten die dagelijks aan bod kwamen, werd het vrij snel duidelijk dat ze iets in de kunstzinnige richting zou gaan verder studeren. Tijdens haar masterjaren aan het conservatorium koos ze voor de richting sociaal artistieke muziekpraktijk. Tegenwoordig geeft ze pianoles, muzische vorming en tal van muziekworkshops. Daarnaast maakt ze deel uit van verschillende bands en projecten.

Bij TGV: VadermoordCEL

POL VERWILT is decorbedenker en -bouwer. Hij maakte voor TG Vagevuur al vele decors, andere het zinnestrelende decor van de voorstelling Menuet. Ook voor Mamuze, Cie Tarteren, D°eFFeKt en vele andere gezelschappen is hij decorman van dienst. En af en toe trekt hij ook zijn speelbotten aan …

Bij TGV: MariusMenuetOp Hoop van ZegenFanny & CesarOthelloVadermoord

STEFANIE VAN PELT studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en is stichtend lid van TG Vagevuur. Ze speelde mee in producties van Het Laagland, TG Vagevuur en LRV. Daarnaast geeft ze les aan de woordafdeling van de academie van Lier.

Bij TGV: De NaamlozenDe AmbassadeurCelibaatMariusFanny & CesarOthello

KOEN KERCKHOFS studeerde als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Na de opleiding richtten hij en zijn klasgenoten het theatercollectief TGV op.  De laatste jaren concentreert hij zich vooral op regie en creatie. De openlucht voorstellingen ‘Marius’,’Fanny & Cesar’ en ‘OpHoopVanZegen’ (TGV-SAMWD) speelden telkens een tiental keer als seizoenafsluiter van CC Lier op een drijvend podium in de binnenstad. Hij is acteur in Othello (Jago) en de collectieve TGV voorstellingen. Buiten TGV acteerde hij voor SAMWD, Abattoir Fermé en vroeger in verschillende amateurvoorstellingen. Koen is selecteur voor het Landjuweel. Hij werkte eerder als docent aan de stedelijke academie en werkt meer dan 10 jaar deeltijds in de privé sector als projectleider.

Bij TGV: De NaamlozenDe AmbassadeurCelibaatMariusMenuetOp Hoop van ZegenFanny & Cesar, OthelloVadermoord

JEROEN OP DE BEECK studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en was stichtend lid van TG Vagevuur. Hij geeft les aan de kunsthumaniora in Turnhout, werkte voor HetPaleis (De Stal) en werkt met verstandelijk gehandicapten bij Theater Stap.

Bij TGV: De NaamlozenDe Ambassadeur

MAXIME DE WINNE studeerde aan de toneelacademie van Maastricht. Hij was een aantal jaar lid van het collectief van TG Vagevuur. Daarna ging hij zijns weegs om uw scherm onveilig te maken bij Basta! en speelt nu een vaste rol in Thuis.

Bij TGV: De NaamlozenCelibaat

SYBRAND VAN DER WERF studeerde aan de toneelacademie van Maastricht. Hij specialiseert zich in muziektheater en opera en werkte onder andere voor Barokopera Amsterdam en Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Bij TGV: De NaamlozenCelibaat, UB-29

ELS WILLEMS studeerde aan de toneelacademide van Maastricht. Ze versterkte TG Vagevuur voor de productie Celibaat.

Bij TGV: Celibaat

MELISSA MARIEN studeerde woord aan Studio Herman Teirlinck, speelt, vertelt en presenteert naast een lesopdracht aan de academie voor muziek, woord en dans in Lier.

Bij TGV: MenuetOp Hoop van Zegen

PETER SMOLDERS is geboren en getogen Wiekevorstenaar . Een dorp zonder ringweg in het hartje van de kempen. Hij studeerde aan de universiteit van het leven en in de Lierse toneelacademie. Hij speelde bij Tg Vavevuur in de Pagnoltrilogie Marius, Fanny en Cesar, Op hoop van zegen van Heijermans , Menuet van L.P. Boon en Othello van Shakespeare. Deed ook al stemmenwerk voor oa. de films Garfield en Happy Feet.

Bij TGV: MariusMenuetOp Hoop van ZegenFanny & CesarOthello

INE CAFMEYER (°1982, Ieper) studeerde in 2004 af aan het Herman Teirlinck Instituut.  Samen met Dierdre Timp maakte ze de voorstelling ‘Voorts gaat alles goed’ gebaseerd op een briefwisseling uit de jaren ’40. Ze speelde mee in ‘Maison Belge’ van Theaterbedrijf Bonheur in Rotterdam en in de schoolvoorstelling ‘Het meisje met het rode badpak’ van LRV-producties. Daarnaast geeft ze sinds 2004 les in het Deeltijds Kunstonderwijs.

Bij TGV: MariusFanny & CesarOthello

MIEKE PROOST

Bij TGV: MenuetOp Hoop van Zegen

PIET MUSSCHE

Bij TGV: MariusOp Hoop van ZegenFanny & CesarOthello

STIJN TRAUWAEN

Bij TGV: MariusFanny & CesarOthello

DIRK COUVENT speelt al van in de wieg toneeltje.  Hij deed dit zo graag dat hij ging studeren aan de Toneelacademie van Maastricht waar hij zijn diploma behaalde in  2004. Momenteel werkt hij met veel plezier als leerkracht Woord aan de Stedelijk Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier.  Daarnaast werkt hij freelance als regisseur bij tal van amateurgezelschappen en begeleidt hij workshops voor oa. Kunst in Zicht vzw. Als acteur heeft hij geregeld een gastrolletje te pakken voor televisie en op het toneel speelde hij oa. de kleutervoorstelling ‘Boem-krasj’ voor LRV-producties, ‘Trainspotting’ voor het Fakkeltheater, ‘Het verjaardagsfeest’ voor het Nieuw Antwerps Toneel en tal van andere…

Bij TGV: MariusOp Hoop van ZegenFanny & CesarOthello